Clean sheet.

Bare sådan fra den ene dag til den anden?

mig-gravid

annonce billede

Min hukommelse svigter mig lidt, men jeg vil gøre mit bedste for at huske – for emnet her er ret vigtigt.

Det er sindssygt at tænke på, at det snart er 5 år siden jeg stod med den der graviditetstest, hvor der jo var en streg for meget. Den der lille ekstra streg, det var Alfred der lige gjorde mig opmærksom på, at han altså var flyttet ind i min krop. Og med ét bliver man bare det modsatte af egoistisk. Man siger jo, at kvinder bliver mødre, så snart de får nys om, at der er en ekstra person i deres krop. Og beskyttertrangen er nærmest instant.

Jeg har altid været glad for et glas vin eller en god øl, og inden jeg blev gravid med Alfred, der kunne jeg snildt nyde den der gode, mørke øl under madlavningen. Og det samme med cigaretter, for den sags skyld. Jeg har været festryger så længe jeg kan huske og for mig har rygning altid været en del af en fest.

Men da jeg blev gravid blev der sat en stopper for det hele, for man siger jo at det ikke er sundt for det der lille menneske man er i gang med at gro. Og det er jeg heller ikke i tvivl om. Og fra den dag, der stoppede jeg med begge dele.

Bevares, jeg har da indtaget et glas rødvin – især da vi under min graviditet rejste til både Rom og Barcelona. Hvor de, selvom jeg tydeligvis var med rogn, slet ikke undgik at gå ud fra, at man godt måtte drikke et enkelt glas rødvin til en god middag. Og jeg erindrer da også, at jeg helt tyk og træt, indtog et glas vin under julemiddagen to uger før min termin. Jeg brugte enormt langt tid på at jagte en ordentlig alkoholfri øl i de danske supermarkeder, men det var ikke nemt, når man er en sucker for mørke mande-øl, skal jeg lige hilse at sige.

Der findes heller ikke et substitut for ægte cigaretter, så jeg stoppede bare fra den dag. Og det var ærligt talt intet problem for mig. Faktisk udviklede jeg en decideret lede overfor lugten af cigaretrøg.  Men det er sådan, at alle mennesker er forskellige. Og i stedet for at punke andre, eller komme med gode råd, så vil jeg bare opfordre til, at man ikke driver heksejagt mod dem der ikke bare sådan lige kan stoppe med røgen. For mange er det med cigaretter en lige så basal ting som at tage strømper på eller drikke en kop kaffe. Især det med kaffe synes jeg er en god sammenligning.

Men det skal man nok være ryger for at forstå.

Derfor kaster jeg nu en opfordring op, hvis nu der skulle sidde nogle rygere derude, der har lidt svært ved at kvitte cigaretterne i forbindelse med graviditet. YOU CAN DO IT!

Kræftens Bekæmpelse har lanceret en ny hjemmeside, der skal fungere som en hjælpende hånd – IKKE en løftet pegefinger. På hjemmesiden kan man finde gode råd, og også høre om andres erfaringer med rygestop i forbindelse med graviditeten. Og også hjælp til hvordan man holder det efterfølgende.

Den trofaste læser herinde kan nok erindre, at jeg røg (høhø) direkte ind i en lidt grim depression efter jeg fik Alfred. Ergo holdt mit rygestop kun lige til jeg var færdig med at amme. Jeg har altid været stress-ryger, men på trods af, at jeg har haft et forhold til de der Blå Kings i årevis, så har jeg stadig hele uger hvor jeg ikke rører dem. Det fortæller mig lidt, at set fra min side, så er cigaretter for mig et tilvalg, og ikke en nødvendighed. Og jeg håber, at jeg en dag helt mister lysten.

Frem til d. 13 februar 2017 kører Kræftens Bekæmpelse en konkurrence på forummet/hjemmesiden, hvor man kan dele sin personlige rygestophistorie og vinde en barnevogn fra STOKKE, en autostol fra BRITAX eller et gavekort til BabySam på 1.800 kr. Hop ind og deltag, hvis det kunne være noget for dig 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Clean sheet.