Imponerende læsning!

Død over gadelamper

Det er sjældent at jeg sådan råber højt efter hjælp til praktiske ting herinde, men jeg har brug for jeres hjælp og råd lige nu.

Ser I, jeg har nemlig soveværelse ud til en vej – og der er sådan en gadelampe, der skinner natten lang. Det har ikke forstyrret mig så meget før nu, men fordi jeg har rykket min seng, så skinner lampen i gennem mine gardiner og direkte ned i fjæset på én. Jeg indrømmer gerne, at de lyse og tynde gardiner jeg pt har gang i, ikke lukker lyset ude særligt imponerende. Og de skulle også skiftes ud inden foråret rammer for alvor.

Alfreds indre ur, det står også sådan at hvis det er lyst, så er det tid til at stå op. Og den idé er jeg ærligt talt ikke særlig keen på.

Jeg har overvejet DENNE LØSNING, (affiliate) men mon det løser det? Help a fellow mommy out – der må sidde nogle derude i blandt jer, der har skide meget styr på sådan noget <3

street-lights-at-dusk-543709

15 kommentarer

 • Mette

  Mørklægningsgardiner, sir det bare. Billige i jysk eller IKEA. Mine er pt fra jysk. Og de kan fås i hvide, sorte, whatever og hvis du foretrækker at ha gardiner samtidig, så kan du sagtens det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Jeg er også én af dem, der bare sover bedst i buldermørke. Jeg kender ikke til de gardiner, du spørger om – men jeg kan da lige pippe om vores løsning herhjemme.
  På vores ungers værelser er der plisségardiner med mørklægning (fra Bilka – vores er på specialmål, fordi vores åndssvage hus er udstyret med vinduer i irregulære mål). De fungerer udmærket.
  I vores soveværelse har vi rullegardin med mørklægning. Det er ikke vanvittig kønt, men det fungerer ok. For et par uger siden tilføjede jeg dog mørklægningsgardiner fra Ellos. Der vil jo altid slippe lidt lys ind foroven og i siden, så der er ikke komplet mørkt. Men mørkere end før.
  Jeg har før set et system, hvor (rulle)gardinet ligesom monteres i nogle skinner foroven og i siden. Det skulle gøre, at intet lys slipper ind, det er dog vist ret pebret – men jeg overvejede det mange gange, da jeg havde nattevagter (og sov ad helvede til om dagen).
  Held og lykke med projektet! Det kan godt lade sig gøre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Spark på lygten så den slukker! Det husker jeg de vilde drenge gjorde da jeg var ung for at imponere – så tager det nok lidt tid før de ordner det.

  Ellers er jeg også til mørklægningsgardiner🌚

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vil også gerne anbefale mørklægningsgardiner! Selv herude på landet, er der en kæmpe forskel i min kvalitet af søvn, efter vi fik mørklægningsgardiner. Selv om vinteren 😀

  Vores er fra Jysk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Pedersen
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  På min søns værelse har vi rullegardin med mørklægning mod gaden – købt på særmål i Bilka. Virker rigtig fint til at tage gadebelysningen, der dog er svag her hvor vi bor. Mod haven har han et almindeligt mørklægningsgardin fra IKEA på en stang og et pyntefoldegardin inden under. Der kommer lidt lys ind rundt om, men ikke meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Mørklægning. Klart!
  Var rent faktisk til et foredrag med en søvnforsker for nogle uger siden. Super interessant. En af hans pointer var, at man klart får den bedste søvn, når der er helt, helt mørkt, fordi kroppen har svært ved at sove, hvis der er for lyst. (Han sagde også noget med, at man ikke skulle tage mobilen med i seng, men den del valgte jeg at ignorere;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  En billig og nem løsning som vi havde som midlertidig, men nu stadig bruger på 3.år er et dynebetræk sat fast henover gardinstangen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Sådan e lampe havde vi også. Ringede til kommunen der satte en skærm op på lampen ca A4 størrelse ind mod os. Det har hjulpet helt vildt meget 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  På vores ungers værelser har vi mørklægningsgardiner OG mørklægningsrullegardiner fra IKEA – det er måske ikke det kønneste, men egentlig ret neutralt. OG der er mørkt = bedre søvn = minus trætte unger = GLAD mor :-)!!! WHAT is NOT to love!!??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Vi har mørklægningsrullegardiner både på børneværelser og i soveværelset. Der er dejligt mørkt også om sommeren 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Vi har mørklægningsgardiner fra IKEA. Synes de er vildt grimme, men de var de eneste der var til at betale, som man kunne få i den rigtige længde. Men jeg synes faktisk at jysk har nogle ok pæne mørklægningsrullegardiner 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvis du vil have det totalt bælgravende mørkt, så køb mørklægningsstof i Stof2000 og noget selvklæbende velcro. Velcroen klippes i passende stykker og klistres på kanten af vindueskarmen (den lille kant yderst mod tapetet) og velcorens modpart på mærklægningsstoffet. Så kan man pille det ned om morgenen. Det bliver HELT mørkt og ikke en stribe lys trænger ind langs kanterne ligesom med mørklægningsgardinerne. Eneste problem er, hvis sommeren er virkelig varm, for der trænger ikke så meget luft igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Mørklægnings rullegardiner fra Bilka bruger vi, da vi har en gadelygte lige foran soveværelses vinduet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hej 🙂 Jeg er sikker på at mit gardin Instant Night, vil hjælpe på dit problem med lys fra gadelygten og solen for den sags skyld. Det sættes op uden værktøj og dækker super effektivt. Lad mig vide om det kunne have din interesse. Se mere her: https://howtosleepbetter.dk/shop/moerklaegnings-gardiner-10c1.html

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imponerende læsning!