Man skal passe SERIØST på med hvad man siger for sjov!

Do’s and dont’s!

Hej, hej!

Det er vist ved at være længe siden jeg har taget pulsen på det der liv – så jeg ville lige lægge ud med at lave en dejlig liste – her på denne mandag aften.

Så starter ud med de ting jeg snart skal overveje seriøst at stoppe med.

Jeg skal stoppe med at høre både Rammstein og Jeff Buckley. Rammstein rammer ellers plet på humøret. Melankolsk vrede i musikform. Sjældent har jeg hørt en vokal, der er så rå – omgivet af vrede og grove riffs. I love that shit, men det hjælper ikke umiddelbart på humøret.

Jeg skal desuden også stoppe med at høre Jeff Buckley, for modsat Rammstein, så rammer han tristhed og sorg på hvert eneste nummer. Begge artister er pisse gode, men jeg tror måske at jeg skal finde noget midt i mellem. For man kan jo egentlig gå ind og sammenligne dem begge med farmaka – ups and downers. Og eftersom jeg på ingen måde er fan af lægemidler med mindre det er yderst nødvendigt – så er det nok en god ide at holde en lille pause. Eventuelt finde et substitut. Musik der gør en i alletiders humør!

Så skal jeg også lade vær med at gå på Tinder – aka Just Eat, bare med penisser i stedet for wok og pizza. Det er som der er sket en hel del derinde siden jeg satte det på stand by for lidt over et år siden. Der er godt nok gang i de der mænd. Og de er lynhurtige til at tage den til ‘the next level’. Hvilket resulterede i to dates i sidste uge. Den ene endte efter 45 minutter, hvorefter vi blev pænt enige om, at der ikke var behov for at presse mere ud af den akavede stemning. Hvorefter jeg gik direkte ud på Istedgade og købte den største og rareste pita kebab med ekstra dressing, der blev indtaget i min seng, i selskab med Netflix.

Den anden var til gengæld rar. Godt selskab, på Llama – hvor to glas rødvin og skide god mad fik piftet stemningen op, og tiden gik, som kun tiden kan gå når man er i godt selskab. Kan ikke mindes at jeg nogensinde har været på en mere date agtig date end denne. Vi fulgtes ad mod Frederiksberg og 7-klasses snavede farvel. Og så gik turen mod Sydhavnen. Alene, bare for at sætte that straight.

Så skal jeg også stoppe med ikke at spise. Jeg mærker seriøst sult alt, alt for sent. Har ikke verdens bedste appetit for tiden. Men der er altid nogle enkelte ting jeg kan spise uanset hvad. Lige nu vil min krop KUN have ting med gedeost. Hvilket er sygt underligt, for jeg plejer at elske gedeost lige så højt som jeg elsker at vaske op og gøre rent. Men what the body wants, the body gets. Hvilket også forklarer hvorfor jeg lige har købt gedeost for cirka 100 kr. Jeg siger ikke at jeg spiser det rent, men jeg siger heller ikke at jeg ikke gør…

Fredag blev jeg ramt i maven af både kvalme og ubehag. En slags mavepuster. Heldigvis fik jeg besøg af min veninde og hendes søn, og det hjalp gevaldigt på humøret.

Da de daffede hjem ud på formiddagen dagen efter, lagde jeg mig i min seng og sov – og vågnede. Sov og vågnede.

Måske har sidste uges maaaaaange tanker og reaktioner også noget at gøre med, at jeg havde min anden omgang terapi – den trak i hvert fald tænder ud. Ikke mens jeg var der – nærmere i dagene efter. For denne gang dykkede vi lige lidt mere ned i mit indre. Og for hver gang, så kan jeg mærke at der ikke findes et bedre tidspunkt end nu. Koste, hvad det koste vil, så føles det rigtig rart at prikke hul på de ting jeg har puttet ned i en kasse, med intentionen om aldrig at åbne den igen. For det var og er – for mit vedkommende – ikke en holdbar løsning. Ikke når man kan mærke, at fortiden og alle de fodspor der ligger bag én, de har en ret stor indflydelse på, hvordan man går rundt og har det. Og ikke mindst hvordan de præger éns tanker, følelser, reaktioner osv.

Og så når vi til de ting jeg skal gøre mere!

F.eks tænde et levende lys hver morgen. Sætte noget roligt musik på. Jvf. det med Rammstein. Tror ikke man bliver et lykkeligt menneske af at sætte heavy metal på fra starten.

Jeg skal også drikke mere the! The er zen! The er for rolige og lykkelige mennesker. Det må jeg prøve.

Vaske gulv noget oftere! Købte det jeg troede var en gulvmoppe i lørdags. Og da jeg skulle betale for den, der udbryder manden glad: ‘Nååååååå, der er nok nogen der skal have vinduerne klar til foråret, hva?’ And I’m like: ‘Nej??? Jeg havde bare tænkt at vaske mit gulv med den?’.

And that I did. Jeg har ikke vasket vinduer i årevis. Men mit gulv var beskidt og den var på tilbud. Og mit gulv er pt rent som aldrig før.

Så skal jeg være bedre til at mødes med hende her i mit køkken om morgenen. Dagen starter godt, hvis man er i godt selskab.

Så skal jeg søge endnu flere jobs, også selvom det er svært at finde dem. Især når man hver 2. uge er alene. Og ikke har nogen til at hente eller bringe. Someone find mig et job på 25 timer? De hænger godt nok ikke på træerne!?

Og så skal jeg virkelig stoppe med at se mig selv som en nederen person, der ikke har noget godt at give til hverken samfundet, andre mennesker eller til mig selv.

Hvornår og  hvordan lærer man at holde af sig selv?

mig-og-katten

 

 

 

 

1 kommentar

  • Mette

    Jeg er helt med på den med levende lys om morgenen og at drikke te som en lille zen stund. Vi sidder egentlig ganske kort om morgenen, men det giver virkelig en anderledes rolig start lige at tænde et levende lys.

    Ville egentlig bare kommentere mht job og din situation med få timer til rådighed hver anden uge. Har du overvejet at søge som handikap hjælper. Det er ofte muligt, at samle en masse timer på få vagter og er ret godt betalt. Så kan du stadig nyde langsomme morgener og have tid til barn, blog og alt det andet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man skal passe SERIØST på med hvad man siger for sjov!