Det passer jo slet ikke....

Og så sagde man….

At folk i lastbiler lige stoppede med at køre over for rødt.

Jeg bruger uanede mængder kræfter på at passe på min unge. Og mig selv. Så kunne det f.eks være rart at andre mennesker også havde lyst til at passe på os. I Sydhavnen har vi nogle af de værste kryds i København. Metrobyggeriet gør det bestemt ikke nemmere. Hver eneste dag har jeg det som om, at det er med livet som indsats at vi krydser vejene på vej hjem fra børnehave.

Der er så mange varevogne og lastbiler parkeret, at man ikke kan se om der kommer biler. Derfor tager vi den sikre vej. Den hvor der er lysregulering – så må man da være safe. Tænker jeg.

Men i dag var tredje gang på et halvt år, hvor vi var lige ved at stille træskoene mens vi gik over for grønt. For der var en lastbil, der lige mente at han godt liiiiiiiige kunne nå det. Nu skriver jeg lastbil – det var jo ikke lastbilen. Det var manden bag rettet.

Alfred blev hevet tilbage, fordi jeg hurtigt reagerede. Men KUN fordi jeg havde ham i hånden.

Han blev fulgt ind i børnehaven, og alt det der – men så kom reaktionen også da jeg lukkede døren bag institutionen. Det var godt nok fucking tæt på.

På vej hjem så jeg at selv samme lastbil var ved at aflæsse noget oppe i min lokale Fakta. Normalt er jeg ikke den konfronterende type, men synes lidt at der findes røvhuller nok i verden efterhånden. Hvorfor ikke lige få sagt til dem, at man burde passe bedre på hinanden? Så jeg gik ind på lageret mens han læssede af og spurgte høfligt ‘er det dig, der kører den der lastbil derude?’

Yes, det var det. Og så sagde jeg bare, at det kunne være ganske fedt hvis han fremadrettet ikke kørte over for rødt.

Han benægtede totalt. Det må også være en ubekvemt situation at stå i.

For han vidste det godt. Og så er det sjældent at man bryder sig om en konfrontation. Især når der står en mor med angsttårer i øjnene og lige har oplevet at være ét sekund fra at blive endnu et offer for åndssvage trafikanter, der liiiiige tror de kan nå det.

Til gengæld opfattede medarbejderne i Fakta alvoren. Både hende der stod og tog i mod varer. Men også ham der rundt om hjørnet stoppede mig, bare lige for at høre hvad der var sket. Og om de skulle klage til det firma han kørte for. Men som jeg sagde, så er det ikke firmaet der er problemet. Det er mangel på respekt for andre, når man ikke overholder reglerne i trafikken. Bevares. Jeg går sgu da også over for rødt nogle gange. Hvis der er totalt øde og man bare står og venter.

Men det er SÅ svært at lære små mennesker at færdes i trafikken, når andre ikke overholder den.

8 kommentarer

 • Charlottr

  Det kan være så grænseoverskridende at konfrontere folk. Sejt du gjorde det!!! Og så tænker han sig forhåbentlig om fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Fedt du reagerede 💪Stærkt! For selvom han benægtede ved han jo udemærket selv hvad han har gjort. Jeg håber han fik en dårlig smag i munden og tænker sig om en anden gang, og ikke kører over for rødt med en kæmpe lastbil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Og kram til dig selvfølgelig! Må være en frygtelig følelse at stå med. Angsten for at man ku ha mistet det hele på et splitsekund.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Puh, jeg fik helt tårer i øjnene.
  Hvor er det godt, at du sagde det til chaufføren, for selvom han benægtede, er det forhåbentligt lige præcis din henvendelse, der gør, at han træder på bremsen i stedet for speederen næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tarkoflen

  Hvor er du mega sej, at du konfronterede ham 👏🏻💪🏻
  Jeg synes faktisk at de medarbejdere i fakta også lyder ret skønne og ærlig talt, så er det lige før jeg synes de burde klage til fragtfirmaet over at en af deres chauffører ikke kører ordentligt! Enten skal han nå for meget på for kort tid ellers er han bare en klaphat, under alle omstændigheder burde de næsten vide hvilke folk de har ansat.
  Kram til dig, godt der ikke skete noget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CharlotteF

  Alt, alt for relevant indlæg.
  Jeg kører rundt i Herlev (med store veje og kryds) ifbm. mit arbejde…
  Idag sad jeg fast i bilkøen, der opstod da en kvindelig cyklist blev dræbt i en højresvingsulykke. Jeg sad vitterlig i krydset (der jo stod stille længe) og kiggede på hendes sammenkrøllede lyserøde damecykel. Livet er skrøbeligt og mine tanker går til hendes kære.
  Jeg møder mange bølle-billister, BMW-typer og White Van Man (håndværkere, I raise my fist at you), som kører med hovedet under armen mens de er overbeviste om de er en reinkarnation af Torkild Thyrring, bare bedre.
  Igår homdt jeg for rødt i et lyskryds ved Herlev Hospital og en fyr overhaler udenom og for bragende rødt. Jeg knaldede hornet i bund i lang tid, så en hel masse folk fik set ham. Ha! Tænkte jeg det var pinligt makker. Indtil han 100 meter længere fremme knaldede et højresving ind direkte ud på Ringvejen (den crazy og tungt trafikerede Ringvej) mens der var mere end rødt.
  Jeg tænker nu han ikke blev flov,men bare går og venter på at skulle i ind og sidde et trafikdrab af. DUMME SVIN, siger jeg bare. Det var 20 sekunder og måske 45-60 sekunder han sparede i alt. Jeg synes det er sejt du sagde det. Jeg havde gjort det samme. (Og ringet til firmaet…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  På Nørrebrogade kører 5C busserne også konsekvent over for rødt! Ved ikke om det er fordi, de har en meget stram tidsplan de skal overholde eller at der bare er fordi de er lidt laissez-faire omkring rød, gul, grøn, stop.. Men hvis, man har sit liv kært, kigger man ALTID lige mod venstre, inden man går over for grønt. Desværre tror jeg det er sådan overalt i Kbh..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg oplevede forleden for første gang, at en bus jeg sad i blev stoppet af politiet, fordi han kørte over for rødt. Jeg har ikke tal på hvor mange busser jeg har set lave det nummer uden at blive “straffet”, men ham her han fik en ordentlig røffel af politimanden og vi holdt stille i i hvert fald 10 minutter fordi han fik jordens størst prædiken – det var på tide og det burde ske oftere at folk der ikke overholder trafikreglerne de blev opdaget

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det passer jo slet ikke....