Og så sagde man....

Teknisk spasser tester……

grohe-1

annonce billede

…… Tekniske ting!

Da jeg rykkede ind i hytten i Sydhavnen for 2,5 år siden, der vidste jeg godt på forhånd at der havde været episoder med vand i kælderen. Heldigvis har jeg ikke oplevet at få reelle vandskader endnu – men det har været smadder ubehageligt, de gange jeg har været ude at rejse, hvilket har været en del i løbet af sidste år, ikke at kunne holde øje med f.eks kælderen.

Det er både det våde danske vejr, der kan gøre at det er utrygt, men det er også fordi jeg har en tørretumbler i min kælder – og nu er det ikke fordi den bruger vand – den skal tømmes for vand manuelt – men mest fordi jeg ikke er interesseret i at den går hen og går i stykker hvis det skulle ske at vandet pludselig fosser ind. En anden ting jeg også har gjort, er at have langt de fleste kasser og sager stående på paller. Så næsten alt er hævet de her 10 cm over gulvet. Men der står stadig rigtig mange ting dernede som bare står på jorden, og det er heldigvis sjældent at jeg ikke er dernede minimum et par gange om ugen, da jeg tørrer tøj ofte. Men tanken om at alt bliver skadet, hvis nu guderne vælger at lade vandet fosse ned fra det øvre – så ville jeg ærligt talt ikke vide hvad jeg skulle gøre hvis jeg først opdagede det for sent.

Der er alt for mange minder og værdier der ville blive ødelagt, og alene dén tanke synes jeg er svær. Og frygten for det er heller ikke sjov at gå rundt med.

grohe-2

Grohe har udviklet et produkt der er mega praktisk og smart – og de påstår i øvrigt, at selv den mest teknisk udfordrede person kan finde ud af at installere produktet uden problemer. Lad mig sige det sådan her: så har de sendt det til den helt rette testperson. Jeg får koldsved bare ved tanken om at installere en app eller opdatere min egen telefon. Teknik har aldrig, ALDRIG været min stærke side.

Den nye ‘Grohe Sense‘ kan fortælle mig om oversvømmelse, risiko for frost samt potentielle fugtskader. Kort sagt, så er det en brandalarm, bare med fokus på vand, frost og fugt i stedet. Hvilket kan være mindst lige så ødelæggende som ild.

Grohes egen hjemmeside har de sågår været så artige at de selv har lavet en video, der trin for trin viser hvor idiotsikret installationen er. Se DET er jo noget jeg godt kan lide! Jeg har været storforbruger af ‘sådan gør du’ videoer på Youtube. Det er f.eks derfor jeg selv kan bore huller i vægge og sætte ting op så de næsten er i vater. Man kan bruge videoer til ALT.

Jeg mangler bare en guide til hvordan man laver videoer selv, men det må jo komme på et tidspunkt. Indtil da må I ‘nøjes’ med en helt amatør-agtig video om hvordan man installerer en vand-sensor, hvis man er teknisk spasser.

Step by step, ved hjælp af den video Grohe selv har lavet på deres egen hjemmeside, har jeg hentet app’en der skal hooke mig op med min nye bedste ‘vand-alarm’ – og dernæst har jeg fyret batterier i den. Her er det vigtigt at nævne, at man naturligvis skal huske at tjekke op på batterier løbende. Men personligt synes jeg det er rart at den rent faktisk kører på batterier. Ellers er vi ude i en længere proces, for det er langt fra alle der har elektricitet i kælderen. Især ikke hvis man bor i små lejligheder i byerne. Men hook-uppet med app’en gør, at jeg, uanset hvor jeg er, vil få en notafikation om at der er noget los i min kælder. Og så kan jeg nå at tage affære inden alt bliver ødelagt. Det samme ville i øvrigt gælde hvis jeg havde placeret den i mit køkken, mit badeværelse eller andre steder hvor der er risiko for vandskader.

Havde lidt problemer med at få den åbnet så jeg kunne sætte batterier i, men her hjælper tålmodighed nok lidt på det. Det skal bare lige tages i et roligt tempo. Dernæst har jeg fået den hooket op med mit trådløse internet. Nu er det bare at finde ud af, hvor jeg skal placere den henne dernede.

Har dog lavet en lille bitte video, hvor jeg viser jer den lille herlighed, i mit køkken – da det er komplet umuligt at lave en video nede i en mørk og uhyggelig kælder. I må nøjes med det lyse, beskidte køkken 🙂

Se, det gik vel egentlig meget smertefrit? Ikk?

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  • Jeg er ikke helt enig i at det kan være lige så ødelæggende som ild. Ild slår mennesker ihjel hvert år. Det gør vand i kælderen dog ikke. Synes der er en gigantisk forskel. Jeg bliver lidt forarget, når folk ikke har en røgalarm, men en vand-i-kælderen-alarm er lidt deres egen hovedpine.

    Men det er smart… de næste år vil vi se meget mere af den her slags (også fugtmålere, temperaturmålere etc.). Google har investeret i Nest, der netop kan måle den slags og give dig besked via din mobil. F.eks. også om at du har glemt at lukke et vindue og den slags.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skal der ikke være bare lidt beskidt i Sydhavnen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og så sagde man....