Dickpics, godnatsange og dårligt internet

Tvivl.

Glædelig 23. december! Håber de fleste af jer roligt kan slappe af og hygge – remember – ikke stresse! Det er faktisk meningen at man skal hygge sig i juledagene!

Der er noget sært ved dem – altså juledagene, for slapper man virkelig af? Nåede man det man skulle nå, inden hele landet går på sovse-ferie? Nogle af de sidste mails jeg ikke fik helt styr på, det var dem med beslutningerne. Så altså ikke dem, hvor jeg skulle forhandle med pr-mennesker om betaling for omtale – men mere nogle af dem der omhandler noget ret vigtigt. De sidste par måneder har jeg nemlig modtaget en del henvendelser fra både store og små forlag, der gerne vil udgive mit shit.

Og det er jo et stort kompliment, at fagfolk mener at jeg har noget på hjerte. Men noget jeg også er blevet enormt træt af i år, det er at der skal sidde folk og tjene på de tekster jeg skriver når mørklægningsgardinerne er trukket for og hjertet får frie tøjler på et tastatur. Jeg mener ikke Bloggers Delight – jeg har altid værdsat at være blogger hos dem – men én ting er hverdagsskriverier. En anden ting er skriverier fra bunden af bunden.

Som så mange andre der skriver, maler eller noget helt tredje – så skriver jeg bedst når behovet er der. Og behovet har været der i år. Jeg har det ene dokument efter det andet, som fortæller min historie. Mine følelser, tanker og minder.

Og skal man virkelig egentlig udgive det i samarbejde med andre? Ikke alene er forlagenes kontrakter lidt sære. De tager jo en stor del af kagen. Og jeg er åbenbart så smålig, at jeg ikke vil dele kagen. Skal fremmede skumme fløden på MIN historie? Naturligvis ville jeg elske at kunne kalde mig selv for forfatter. Sådan rigtigt. Men jeg har virkelig behov for at have styr på lige præcis dén del af mit liv. Når nu der ikke er så meget styr på andet.

Jeg vil gerne udgive mine tekster på min egen side. Hvor der ikke er kontrakter og andre der vil pille ved mine bogstaver. Jeg er nemlig ikke en skide god skribent – jeg smider kommaer ind som det passer mig – og jeg kan godt lide det flow der er når jeg skriver. Det er let læseligt, men også til at forstå.

Noget af den bedste ros jeg har fået er, at jeg formår at sætte ord på følelser. I korte vendinger. Og jeg er ikke klar til at have dygtige mennesker med inde over. For jeg kan love jer, at når man sidder med angstens sved og skriver, så er kommatering og velformulerede sætninger ikke ens prioritet.

So here it goes: Jeg kommer til at udgive en del tekster fremadrettet. Som ikke er redigeret af andre end mig. Det betyder også, at jeg kan vinke farvel til kontrakter, løn og hjælp udefra. For det korte af det lange er: hvor vildt ville det ikke være at læse en bog, hvor ingen andre end forfatteren bestemmer? Hvor det er egne ord. Egne følelser. Egne betragtninger.

Mange af jer tænker, at jeg virkelig deler meget. Men jeg VED, at jeg har en vigtig historie at fortælle. Og teksterne er så meget mere fortællende end alt hvad jeg har udgivet før. Der er stadig så meget I ikke ved om mig. Og jeg er ved at være klar til at dele dem. Men med egne regler.

In the spirit of the holidays – så vil jeg igen sige – har I lyst til at støtte op om én, der skyder en (ikke en pil, men nærmere en gun) efter normen, lader skribenter udgive selv, i det rette tempo: så er mobilepay en god løsning. Min hedder 26818286 – og så regner jeg med, at første kapitel/introduktion lander indenfor de næste to dage.

img_3009

 

8 kommentarer

 • Rikke

  Blot en idé… hvorfor siger du ikke, at hvis man har lyst, kan man betale x antal kroner – eksempelvis 150 kr, og så få tilsendt din “bog” på mail?? Så sender du hele lortet, til dem som har lyst til at læse alle dine tanker, og du tjener samtidigt penge på det. Ej, det er da en skide god idé! Der er da mange, som har tilkendegivet, at de gerne vil betale for din bog. På den her måde, så får vi læsere lov til at få det hele på skrift, og du tjener penge! 😉 glædelig jul.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie sørensen

  Kære Trine,
  Please overvej hvordan du også økonomisk kan få noget mere ud af at dele dine tekster end at dele dem på bloggen, også uden at andre skal skumme fløden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg stemmer for! Og vil meget meget gerne læse det hele, tak (:
  Mægtig god sovseferie/jul til jer!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Bare et lillebitte tip, hvis du kan bruge det: Saxo.com har en platform, der hedder Saxo Publish. Der kan man lave sin egen e-bog, oprette ISBN til den og sælge den til lige den pris, man har lyst til. Tænkte, at det måske var en mulighed, du kunne bruge, og ellers så må du have en rigtigt god jul <3 Tak fordi vi må læse med i dit liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg har skudt lidt afsted i din retning, Trine. Glæder mig til at læse med<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaja

  Det lyder rigtig spændende! Og angstprovokerende! Og meget, meget modigt! Jeg vil glæde mig til at læse med og smider hellere end gerne en skilling din vej. Rigtig glædelig jul og forhåbentligt godt Nytår:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hvor er du sej❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Altså, jeg kan sagtens forstå dine tanker.
  Alligevel tænker jeg, om det var en idé at gribe muligheden for at udgive i samarbejde med et forlag.
  Jeg ville prøve at se det som en gave, at få hjælp til selve udgivelsen, og prøve at se det som en kreativ sparringspartner fremfor censur. Jeg kan forestiller mig at du der hvor du er nu, har svært ved at overskue at stå til ansvar for noget eller nogen, og være underlagt krav og forventninger, men måske den struktur alligevel er meget sund af få lidt mere af i hverdagen.
  Selvfølge skal kagen så deles, men jeg tror så også kagen bliver dét større og anderkendelsen af at være en reel udgivet forfatter vil åbne døre og give dig noget selvtillid.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dickpics, godnatsange og dårligt internet