Kærlighedserklæring til jer!

Earlybird

Kan ikke huske hvornår jeg sidst har været oppe før kl. 6. Men jeg vågnede 5:30 i morges, og så tænkte jeg “why the hell not”?

Vi har haft besøg en af Schweizerens veninder de sidste mange dage – og jeg tror at det har været mere end bare sundt for mig. Har savnet at være social. Især når det er personer, hvor man ikke føler man skal være på hele tiden. Faktisk tror jeg at jeg kommer til at savne selskabet.

Altså Schweizeren er her jo, men hans begrænsninger indenfor woman-stuff er altså alligevel begrænsede. Rummelig, dét er han. Men det er virkelig både godt og lige dele sært at bo sammen med én, man engang har haft en eller anden form for forhold til. Så vi kan diskutere i timevis, hvis vi tillod det. Det gør vi heldigvis ikke. Vi har lavet den husregel (udover, at jeg er den der går ud med skrald) At vi ikke må diskutere efter klokken 14. Han skal lige forstå, at inden morgenkaffen, dér kan jeg altså ikke træffe voksne beslutninger.

Og han hader, at jeg går rundt i klip-klappere og afskallet neglelak på mine tånegle. Men sådan er det. For jeg skal nemlig ikke leve op til andre end mig selv. Og mine negle på tæerne kunne ikke være mere ligegyldige lige nu. Bevares, altså jeg er jo ikke gået i kloster – og med én enkelt undtagelse, så har jeg altså holdt mig som det mest dydige menneske i historien. Og den gælder ikke helt – for har ikke haft besøg af fremmed penis overhovedet. Men man siger ikke nej til en gammel kending når de selv melder sig på banen. Det var slet ikke meningen at noget skulle ske, men efter en gingerbeer, og et times klaver-undervisning, så var den sag lissom løst. Måske var det ikke det klogeste i verden, og jeg har heller ikke rigtig talt med ham siden. Men jeg er mega glad for, at jeg nu kan spille klaver på ny-begynder stadiet. Så måske var det det hele værd. Måske man kan kalde det for klaver-undervisnings-prostitution. Men i det mindste var der ikke penge med inde over. Så jeg er så lidt slutty som man overhovedet kan være. Har ikke engang en Tinder-profil. Og det er med vilje.

Lå vågen længe i nat. For pludselig var der plads til tankerne omkring dét der med at miste en kæreste man virkelig elskede helt ind til benet. Savnet var, og erh stort, og tankerne var mange. Tror måske, at det var fordi at der bliver sat hak-tegn ved så meget lige nu, at der pludselig opstod rum til at savne noget man har været nødt til at fortrænge. Der er intet had, ingen uafsluttede samtaler. Men jeg hader måden det skete på. For jeg så virkelig en fremtid dér. Og den forsvandt over en besked over messenger. Bare sådan lige. Så lige nu handler alt om at finde kærligheden til mig selv. Uden konstant at skulle bekræftes med fysisk nærvær fra andre. Men savnet er der naturligvis stadig. Det kommer til at være der længe. Der er mange, mange ting der hver dag minder mig om de ting jeg har mistet. Så mange, at jeg har ikke har tal på dem – eller retorikken til at forklare det bedre end hvad jeg gør lige nu.

Det er okay at savne, og det er okay at være ked af det. Som det så smukt blev sagt engang: Sorg er kærlighedens pris. Og jeg er bare glad for, at jeg mærkede den. Sådan helt ægte. Tak for det!

Om ikke så længe får vi endnu en besøgende fra Schweiz – heldigvis én jeg kender. Så det skal nok blive godt. Men lige nu, der tror jeg, at jeg skal ud i haven med den iskaffe, jeg netop har brygget. Sidde lidt i solen. Måske hyle lidt. Måske ikke.

Uanset hvad, så mærker jeg hele mig og alting for første gang i meget lang tid. Det er en kæmpe styrke. Og jeg kan faktisk begynde at sætte grænser for mig selv. Der er kun to ting jeg absolut skal i dag. Alfreds værelse skal opdateres, jeg skal i bad og så kan alt andet ellers vente til i morgen. Og hvis i morgen er bare halvt så god som i går eller i dag, så er der fandeme lys for enden af tunnelen.

Og nårh ja. Så skal jeg lære at spille et nyt nummer. Men det der med gehør – det er fandeme en kælling. Men jeg er heldigvis ikke bange for en udfordring. Bring it on, piano-bitch <3

Håber I får en dejlig mandag. Jeg er ved at have styr på hele situationen med sygemelding og dén slags. Og Alfreds opsparing begynder at ligne noget der virker. Og det er takket være jer! Nogle overfører 1 DKK – andre lidt mere. I hvert fald, så er der nu mulighed for, at jeg kan fragte ham frem og tilbage to gange. Jeg skrev aldrig det med opsparingen for at blive rig – men mere for at udpensle, at fremtiden kommer til at koste. Så i stedet for at tigge om almisser til mig selv, så gav det langt mere mening at oprette en konto til ham. Og den kan man bidrage med alt fra 1 DKK – til en million, hvis man vil. Jeg værdsætter HVER en krone der bliver sat ind. Så skal jeg i det mindste ikke bekymre mig om jeg nu også har råd til den togtur jeg ville ønske ikke skulle være der, men som er en realitet fra nu af. Igen vil jeg påpege, at alt indberettes. Især det næste stykke tid, hvor jeg skal indberette AL indtægt til kommunen. Men Alfreds konto er oprettet, så jeg ikke kan bruge økonomi som undskyldning for, hvorfor han ikke ser sin mor. Bidrag via Mobilepay på 26818286 er velkomne – men også ganske frivilligt. Alt ryger ind på Alfred-kontoen <3

 

14 kommentarer

 • Anonym

  Husk at det med at fragte jeres fælles søn frem og tilbage, det skal i skiftes til altså den ene fragter den ene vej, og den anden den anden vej… bare lige… tjek dine rettigheder. Ked af at høre at din søn skal bo i Aarhus går ud fra, at det er fordi din ex har fået forældremyndigheden, ellers kan det vist ikke lade sig gøre med mindre, du har samtykke.. God vind herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Vi har fælles forældermyndighed, men fordi systemet arbejder så langsomt, så var der ikke så meget gøre. Han skulle varsle 6 uger i forvejen, og normalt så har Statsforvaltningen 4 uger til at reagere på modsvar. Det gjorde de så ikke. Er heldig at jeg har en god advokat, men han kan ikke udrette mirakler, desværre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvordan kan han flytte til Jylland m Alfred, når I har fælles forældremyndighed?? Syntes sagen er besynderlig og jeg føler virkelig med
  Dig, læser dine opslag og blogs med tungt hjerte, hold kæft du er tapper men det
  Skal du også være, ønsker dig ALT det bedste 🙏❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Så længe man har fælles forældermyndighed må man ikke flytte til udlandet. Men indenfor landets grænser, det er der ikke regler for, udover at man skalvarsle den anden forælder 6 uger i forvejen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Det afhænger vel også af hvem barnet primært bor hos, ik? Det gælder vel ikke i en 7/7 ordning tænker jeg?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Bopælen er automatisk altid hos moderen. Men fordi jeg havde brug for aflastning gik vi over til en 10/4 i stedet. Så tilfalder bopælen automatik den firælder der har barnet hos sig mest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • STEPHANIE

  Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan finde på at flytte til Aarhus, og gøre det besværligt for ens søn at se sin mor. Jeg føler så meget med dig. Bliv ved med at være så sej – jeg beundre dig virkelig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Husk at checke for billige billetter, der er en del både med bus og tog og standardpriserne er monsterdyre. Med tog er børn vist gratis ifgl
  med en voksen. Jo før man bestiller jo flere billige muligheder er der.😀. Hvis du skal have sygedagpenge er der måske en mulighed for at søge en bevilling til transport af din søn, måske merudgifter via paragraf 100 .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  På en eller anden måde, så synes jeg at Alfreds far er tarvelig. En ting er at han har barnet på fuld tid, en anden et at han vælger at flytte til en anden landsdel. Så det gør det nærmest umuligt for dig, at have samkvem. Hader han dig virkeligt så meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Tilslutter mig koret. Han kan ikke bare flytte, når i har delt forældremyndighed. Og det er ikke dig, der skal fragte frem og tilbage. Det skal I deles om. Jeg tænker sagen er yderligere kompleks pga underretningen? Og har du tænkt over, om dine skriv herinde ikke gavner din sag i forvaltningen? Men ligefrem skader den?
  Det er jo offentligt tilgængeligt det her, og kan bruges mod dig i en grim sag, hvor far anmoder om fuld forældremyndighed pga inhabilitet.
  Ønsker dig god vind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanne

  Fællesforældremyndighed betyder ikke særlig meget. Kun hvis man vil flytte til udlandet, operere sit barn, skifte barnets religion og måske bestemme hvilken privatskole barnet skal på. Det er så ca det.

  Bopælsforældreren har absolut mest magt. Når først statsforvaltningen eller retten har fastslået bopælsforældre nu og her – så kan den anden forældre ikke bestemme hvor barnet skal bo.

  Og ja, jeg flyttede mit barn 200 km væk fra sin far. Så ja, jeg er den shitty forældre som gjorde det. Og jeg vil til enhver tid gøre det igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Tænker at du nok har haft en rigtig god grund til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

   Jeg har desværre haft alt for mange gode grunde. Det kostede også 3 måneder på et krisecenter, PTSD og en højkonfliktsag i statsforvaltningen. Av for den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej Trine,
  Jeg ved man som “samværsforælder” kan søge om dækning af transportudgifter ifm. samvær af sit barn – jeg mener det er gennem kommunen, tag at undersøg det, jeg ved min datters far fik økonomisk hjælp til togudgifter den vej rundt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighedserklæring til jer!