Earlybird

Hjertesorg kommer i mange former.

Så sent som i dag, var jeg så tæt på at opgive hele samværssagen med Alfred. Fordi jeg havde følelsen af, at jeg ikke lavede andet end at give og give. Uddele godkendelser, så mine egne private og mørke kroge kunne blive allemands-eje. Lægejournaler, så Statsforvaltningen kunne se, at jeg ikke har været kuk-kuk og passiv i årevis. Men hvor fedt er det lige, at fremmede – og for guds skyld også andre mennesker kunne se præcis hvornår jeg har haft klamydia eller et slemt udbrud af herpes. Eller læse en udtalelse fra min terapeut, som i virkeligheden burde være et af de mest “safe” steder man kan hælde sin armod ud. Jeg vil råde alle til, hvis de nogensinde så meget som bare dufter til stanken af Statsforvaltningen, så find en anden udvej. Løb for livet. Hvis det er muligt, da.

I går og i dag blev jeg ramt af en helt særlig sorg, som ikke kan beskrives som andet end rendyrket smerte. Fordi jeg ved at det er rigtig svært for alle voksne. Men jeg blev vred, ked af det og frustreret over at mit barn har forældre der ikke kan samarbejde. Og at den ene part flytter midt i en igangværende sag om selv samme. Jeg kan gøre mit bedste, for at glæde mig over at han er i gode hænder. Men det flækker mit hjerte, at han skal undvære sin mor, fordi han har forældre der ikke kan stole på hinanden, Og min pyt-knap i forhold til hvor langsomt systemet virker, den er ikke-eksisterende. Der er ingen tvivl om, at jeg hver eneste dag får det bedre og bedre. Men jeg er heller ikke et sekund i tvivl om, at jeg ikke havde ramt bunden så hårdt, hvis ikke det var fordi jeg er blevet beskyldt for nogle rigtig grimme ting. Tænk at angst og psykisk sårbarhed kan betyde, at jeg er til fare for mit eget barn. Hvis jeg i det mindste bare have tævet ham og efterladt ham i dagevis alene. Så kunne jeg forstå det. Så ville jeg lægge mig fladt ned og sige “Ja, det er sandt at jeg er en horribel mor, der ikke kan tage vare på hverken mig selv eller andre”. Men det er så langt fra sandheden som det kan komme.

Jeg har været lettere tøvende omkring den sag vi har haft kørende – men det har til dels været fordi det er for privat – men nu begynder jeg at lukke op. Jeg er sindssygt glad for, at jeg skaffede mig en advokat i sin tid. Godt nok koster han en mindre charterferie i timen, man i det mindste ved han mere om jura end jeg gør. Og han ved hvordan systemet arbejder og hvordan hele cirkusset hænger sammen. Men indtil videre, så er der ikke sket en skid. Jeg laver ikke andet end at gå til møder og forklare en ny sagsbehandler hele historien konstant. Jeg begynder at forstå hvorfor jeg blev så nedbrudt.

Jeg kan holde til meget, men én ting jeg ikke accepterer, er, når folk de lyver. Og der er blevet sagt så mange løgne i denne her sag at jeg snart kapitulerer og beder folk om at holde deres fucking kæft og lader mig være i fred. Og lader mit barn have begge sine forældre. For når man sidder i Statsforvaltningen og siger, at der absolut ingen planer er om at flytte til en anden landsdel, men samtidig søger jobs i Jylland, så havde jeg nok ikke frasagt mig Alfreds bopæl hos mig. Aldrig i livet. Kald mig dum eller naiv, men min tiltro til mennesker er stor, indtil modsatte er bevist. Det er det så nu, og bagklogskab er en kælling man ikke kan bruge til ret meget udover ikke at begå samme fejl igen. Der er intet i det her der har gjort mig stærkere. Tværtimod. Faktisk har jeg mistet alt hvad jeg har holdt af. Og det gør ondt på en måde jeg ikke troede fandtes.

Heldigvis er jeg ikke så stupid, at jeg bare læner mig tilbage og accepterer situationen. For jeg har et barn, der bare ønsker at kunne være sammen med sin mor. Få læst godnathistorier og sunget sange. Hjælpe med at lave mad og irritere mig på daglig basis. Og det kommer til at ske, om jeg så skal sælge alt hvad jeg ejer og har. For Alfred er ikke 2 år længere. Han er 5,5 år gammel, og han kommer til at huske det her for evigt. Og det er så urimeligt, at man kan nå til det punkt hvor vi er nu. Bedst som jeg troede, at nu var vi nået til en fælles beslutning om, hvad vi skulle stille op med den mis-kommunikation vi havde gang i, så overtrumfes jeg og kan ikke gøre andet end at føle mig mere og mere amputeret for hver dag der går.

Jeg er flere gange blevet bedt om ikke at skrive om det her på bloggen, men jeg begynder sådan set at være rimelig ligeglad med om hvad andre mener jeg må eller ikke må. Sandheden skal ud, og så længe jeg stadig har fingre der kan danse over et tastatur, så bestemmer jeg hvad jeg skriver. Og tro mig, ALT hvad jeg skriver bliver læst og lavet om til vedhæftede filer – for det er jo en gave i sig selv, hvis man har et ønske om at skabe den perfekte kernefamilie, når den svage part skriver, at selvmedicinering, angst og andre former for psykisk sårbarhed har været en del af ens hverdag. Men ingen kan sige til mig, at jeg har ladet stå til og ikke opsøgt den rette hjælp. Jeg sidder midt i det, og jeg vasker alt mit beskidte undertøj offentligt. For så kan der i det mindste ikke komme flere overraskelser næste gang jeg skal sidde og forsvare ting der er skrevet ned i en blå mappe, hvor mit liv ud ad til fremgår pr. klokkeslet, dato og med skrevne beviser. Og jeg gider ikke mere. Det eneste jeg ønsker er, at læse en bog for mit barn, se ham vågne om morgenen og være lige præcis så træt som alle andre mødre. På den der “jeg skal lige have kaffe” og så kan dagen begynde.

Men nu går de fleste myndigheder på ferie, ergo så er alt lidt mere langsommeligt end før. Og i stedet for at skulle møde op i Statsforvaltningen i Sydhavnen, så er det nu Aarhus der er tilfældet. Så der er over 300 kilometer mellem  Alfreds mor og far. Og det er ubegribeligt for et så lille barn at skulle leve med det indtil han er stor nok til at vælge selv.

Jeg har misset hans første dag hvor han kørt på cykel uden støttehjul. Jeg kommer nok også til at misse en masse andet. Se, DÈT er hjertesorg. På en anden måde end den jeg kender. Intet break-up nærmer sig dette. Og det sutter massivt meget røv.

Så tak for de bidrag der er kommet ind i går. Det føles dejligt, at jeg har styr på de første to-tre ture. Og ønsket om at oprette en konto til præcis Alfred, har længe været et ønske. Langt større end nye sko, tøj eller en tur til frisøren.

25 kommentarer

 • Line

  😢 hvordan kan Alfreds far ikke se at det kun er ham selv han pleaser med de beslutninger, og tydeligvis forsøger han at lege kernefamilie med en ny kæreste. Men Alfred har kun én mor!! Og han har ret til sin mor uden at skulle rejse flere hundrede kilometer! Jeg bliver så harm over den slags egoistiske opførsel, og jeg håber at han har svært ved at se sig selv i spejlet når Alfred en dag står uforstående og spørger hvorfor han har revet ham væk fra sin mor. Det er ikke fair. Det er slet ikke fair 💔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvor lyder der bare rædselsfuldt. Jeg håber virkelig, du og Alfred før mulighed for at se hinanden meget mere. Er det mon en mulighed for dig at flytte til Jylland, så du kan være tættere på ham? Selvom det virker så urimeligt, at det er dig, der skal flytte på grund af andres beslutninger, men måske midlertidigt er det en mulighed? Alfred skal have sin mor <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Åh hvor gør det sindssygt vanvittigt ondt i mit moderhjerte, at jeres søn skal undvære sin mor! Håber på en positiv udvikling snarest. Mest for barnet skyld. Det er ALDRIG fair, at konflikter mellem forældre skal gå udover børnene. Uanede mængder af kram & kærlighed til jer❤️😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Fick mand, det er så tarvligt det her. Uanset hvor sårbar man er, uanset hvordan man har behandlet hinanden, uanset hvad der er sket er det utilgiveligt og afskære et barn fra den ene forældre. Det er et svigt der kommer til og sætte mærker, og at amn så gør det via løgne og sagsmapper er det laveste. Alt det bedste til jer❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Kære Trine
  Jeg bliver så ked af det på dine vegne at læse det her, for min kæreste står i nøjagtig samme situation: med en datter, hvis mor flyttede til Jylland, da hun var 1 år, og nu, hvor hun er 5, og efter mange, lange seje kampe med SF og dyre advokatregninger, har han endelig fået fast samvær med hende hver 2. weekend. Men stadig kun ret til 2×5 usammenhængende(!) feriedage. Fastsat af SF. Og hvis vi ønsker det ændret, må vi gennem SF. Fordi forældrene ikke kan sammen. Det er skide hårdt – og jeg er ikke engang biologisk indblandet! Men lægger selvfølgelig ører og skuldre til. Så bare et kæmpekram herfra – og med en besked om, at du aldrig må opgive den kamp, du står i nu! Det skal nok blive godt, omend SF arbejder fucking langsomt. Bliv ved med at kræve din ret. Og vis overfor faren, at du vil dit barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hvis depression, psykisk sårbarhed og en følelsesmæssig reaktion på udefrakommende faktorer som mange flytninger – grundet partnerens uddannelsesvalg – boligmangel og dårlig økonomi skal betyde, at man ikke må have sit barn, så får staten godt nok travlt med at behandle sager og i sidste ende tvangsfjerne mange børn. Jeg voksede op i en helt almindelig familie. Der var da også tidspunkter, hvor mine forældre havde det sværere end ellers. Arbejdsløshed i korte perioder, uventede udgifter på gammelt hus, almindelig træthed, osv. Som barn vidste jeg da godt, at ting kunne påvirke, men jeg vidste, at de elskede mig og gjorde deres bedste. Det samme véd børn i langt de fleste helt almindelige familier, hvor livet leves. Du har ikke gjort noget galt. Nogen kommer til at fortryde, at de ikke sørgede for, at du kunne se din søn. Jeg har en veninde, der aktivt sørger for, at sønnen – et resultat af et kort forhold – ser sin far, der bor på den anden side af kloden, for som hun siger:”Jeg ønsker ikke, at han en dag som teenager skal spørge mig, hvorfor jeg ikke sørgede for at holde kontakten til hans far.” Jeg håber det bedste for dig og håber virkelig, at den gode kommunikation kan genoptages, det konstruktive samarbejde. Hvis jeg må skrive det lige ud, så er faderen til dit barn vist influeret af andres ønsker, ikke kun sit barns.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det er fuldstændigt vanvittigt det her. Uanset hvad hans far mener og tænker om dig, så er hans beslutning fuldstændig væk . Det er så langt fra barnets tarv som det kan være og Alfred kommer til at hade ham for det. Jeg har set det flere gange.
  Det er voksen- egoisme på højt plan
  Uanset hvad han går og bilder sig selv ind

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Bliver helt sur på dine vegne! Hold nu op altså.. Læste engang en overskrift der hed: Hader du din eks mere end du elsker dit barn? Å

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Du skriver så godt og ærligt og jeg er så ked af det på dine vegne. Et barn har brug for begge sine forældre også selvom De har det svært i perioder! Tit og ofte er valg gjort af kærlighed, og selvom I er på afstand af hinanden nu, danner dine skriv din søns fortælling. Jeg tror de bliver vigtig læsning, når han er større. Trine du er en kærlig og meget omsorgsfuld mor glem ikke det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Trine
  Jeg bor i Århus, og jeg kan hjælpe når du er herovre. Har bil og kan køre dig. Og du må låne min cykel. Bare sig til. Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg har skrevet det før, men det gør mig simpelthen så ondt hvad dig og Alfred må igennem! Det er så tarveligt at flytte et barn væk fra den ene forælder – uanset grunden, hvad der er sagt og gjort. Et barn har brug for både mor og far, og INGEN stedmor/far kan nogensinde erstatte den rigtige forælder. Tanker og kram til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Jeg håber så sindssygt meget på en happy ending på denne ulykkelige kærlighedshistorie! Trine og Alfred for ever ❤️ Jeg sender dig den største virtuelle krammer! Du er så sejt et menneske og så sej en mor. Jeg hepper max på dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Som skilsmissebarn rammer det mig virkelig hårdt <3

  Jeg mangler ord for det, du skal gå igennem. Tror ikke, de findes.

  Alfred har kun én mor, og det ved han, mærker han og savner han. Husk på, at I altid har hinanden og mist ikke håbet. I har hinanden <3 For altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Sig nu endelig til hvis jeg kan hjælpe dig med noget som helst i århus ❤️ En krammer eller en sofa at sove på. Eller noget helt 3. Knus fra Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Uden at vi kender alle detaljer og synspunkter fra begge sider, så er livet dog sådan her – når man har fået børn sammen, så “hænger” man på hinanden resten af livet – på godt og ondt! Og i min verden betyder det, at selvom man ikke nødvendigvis kan sammen, så er man forpligtiget til at sætte sig selv og egne behov til side – således barnet har begge forældre tæt på. Og så kan det godt være, man ikke kan udleve sine ambitioner eller følge efter sit livs kærlighed. Men det er sgu vilkårene. Børn har ikke valgt, at deres forældre ikke skal være sammen – men de har stadig brug for begge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er et særligt sted i helvede for forældre, der sætter deres egne behov større en barnets behov. Intet barm skal undvære sin mor og ingen mor skal undvære sit barn. Alfred vil husk det her, og hans far vil betale prisen, når han snart (læs; om et par år), hvorfor ham fjernede hans mor. Har prøvet det selv og tro mig; børn husker og hans far får et seriøst forklaringsproblem og bliver på sigt den største taber. Kærlighed kommer kun i EN form; rendyrket, ubetinget kærligt. Den har du til Alfred, kæmp for den og lad ham mærke den på alle tænkelige måder. Du er skide sej og vil komme ud af den situation som vinder – både på kort og på lang sigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Læste en undersøgelse, der viser, at 70-80 procent af skilsmisseforældre sætter deres egne behov først.

   Åh. Den gik lige i hjertet. Det fik mig simpelthen til at græde 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Dit indlæg gjorde mig søvnløs i nat.
  Jeg bor også i Aarhus, og vil meget gerne hjælpe hvis jeg kan. Transport, overnatning, et eller andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Så kan man da roligt sige, at din ex er en stor klaphat og IKKE tænker på jeres søns bedste. At flytte ham midt i en stor psykisk sårbar fase for ham, for ja uanset om mor og far har en god skilsmisse og samarbejder rigtigt godt, og det hele går gnidningsfrit, så er det svært for alle børn. At han skal væk fra alle kendte omgivelser mm., det er da nok på det værst tænkelige tidspunkt. Ked af du ikke fik rådført dig med nogen, inden du opgav bopælsretten, for desværre så kan din ex gøre præcis, som han ønsker det nu med flytning og flere andre ting. Håber alt kommer til at gå alligevel men sikke en helt forfærdelig sorg. Positiv vind herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det lyder rigtig træls, og jeg føler virkelig med dig. Ingen har fortjent at være så ulykkelig. Og din søn fortjener at se dig.
  Hvad er din eks-kærestes bevæggrunde for at han ikke vil lade dig se jeres søn? Altså jeg mener, hvis jeg var skilt og fik job i den anden ende af landet, ville jeg da gøre alt for, at mit barn stadig kunne se begge sine forældre.
  Det virker som I virkelig ligger i krig med hinanden – hvilket jeg også tror, at din seneste blogindlæg, hvor du selv skriver, at du vil du skrive lidt mere om, hvad hele den her konflikt handler om.
  Hvorfor skal det være så barskt? Hvad er gået galt for jer? En ting man ikke kan fungere som kærester. Men det med at bekrige hinanden. Der må være gået noget grueligt galt,som jeg som fast læser af bloggen ikke helt kan regne ud, hvad skulle være. Hvorfor denne optrapning?
  Håber I finder en løsning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Ditlev Jensen

  Du er ikke alene. Det er så grænseoverskridende at få sit liv udstillet på den måde. Skriv hvis du får lyst. Jeg tror, vi har en del til fælles.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Earlybird