Hvor må det være nemt!

Kærlighedserklæring til jer!

Der er rigtigt mange af jer, der løbende har gjort mig opmærksom på, at man på ingen måde må have en indtægt når man er sygemeldt på ubestemt tid. I dag fandt jeg ud, at det må man faktisk godt. Man skal blot indberette al indtægt, og så bliver det fratrukket ens ydelse. Dét i sig selv, var en kæmpe lettelse. For jeg havde, hånden på hjertet, frygtet at de betød at jeg skulle lukke og slukke for noget af det der holder min hjerne i gang. Bloggen.

I dag blev jeg sendt to forskellige steder hen, hvilket bestemt også var dét der gjorde at jeg sov ad helvede til i nat. Den der regel jeg sætter for mig selv hver dag: ‘Én ting om dagen’, den har jeg for længst indset, ikke er en realitet. Men jeg kan forsøge at gøre det vigtigste først.

Så i dag var jeg på jobcentret for at melde min ankomst. Men ankomsten var ikke nok. Og hold kæft hvor jeg svedte! For jeg mente jo, at de burde have rullet den røde løber ud og haft en 4-årig i brokadekjole til at give mig en buket blomster. Men sådan er realiteterne jo ikke. Så jeg blev sendt fra ‘et center til et andet. Hvor jeg heldigvis blev mødt af en virkelig sød dame der sagde, at jeg gjorde jeg det virkelig godt. Så var det med den røde løber alligevel lidt lige meget.

Så status er, at jeg officielt er sygemeldt med ting jeg ikke vil gå så meget ind i, fordi de varierer enormt meget. Jeg har det egentlig ok, efter stadarder, hvis man skal holde det op mod folk der udsættes for reel tortur. Tortur er en mærkelig ting, men den er så indviklet, at det er ikke sådan noget jeg skal forsøge at udtale mig om.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har ret i, at PTSD, fysisk vold og gentagne udgaver af manipulation har været en del af min hverdag i meget lang tid. Jeg har bare aldrig haft retorikken til at forklare det. Nu er der heldigvis andre der også har oplevet det. Og ingen af de meget, meget kompetente mennesker jeg har talt med, de mener ikke at jeg kunne gøre andet end det jeg allerde gør.

Naturligvis, så er der nok nogle der er aldeles uenige, men jeg lider også af det der hedder realisme, intelligens og mavefornemmelse – ergo så har jeg fået diverse råd til, hvordan man manøvrerer rundt i alt sammen. Hvis andre sidder og tænker ‘hvad taler hun nu om’ så kan jeg hilse at sige, at egen advokat, Danner og Mødrehjælpen er et godt sted at starte. Men naturligvis skal man starte med at tale med sig egen læge. Og det eneste råd jeg har er, at man skal være ærlig. Man kommer enormt langt med ærlighed, og hvis man lyver, så får man ikke den hjælp man har brug for. Jeg var enormt heldig, fordi jeg pludselig havde en person der ikke kunne genkende hende han engang kendte. Og han ville klart ikke bo her, hvis ikke jeg indså at jeg havde brug for hjælp. Samt en læge der har så enormt meget erfaring indenfor psykiatrien.

Og diagnosen var helt klar. Jeg var ikke helt kuk-kuk – jeg var bare udmattet og havde brug for at sove. Så jeg ikke havde behov for at selvmedicinere mig selv, for at få en times ro. Tro mig – angst er så grimt, at man vil gøre hvad som helst for at få en times ro. Men roen varer ikke ved – og jeg indrømmer gerne, at en halv flaske rosé har har været min måde at dulme. Heldigvis er jeg klog nok til at vide, at det ikke er en holdbar løsning. Og jeg har aldrig, ALDRIG gjort det når jeg haft børn i min varetægt. Hverken mit eget eller andres. Jeg prøver blot at sige, at jeg godt kan forstå hvorfor folk gør det. Man får en kortvarig ro. Men man er altså ikke sig selv når man gør det. Nærmere det modsatte. Jeg brugte det til at føle. Til at græde. Jeg har enormt svært ved at græde.

Til at mærke de ting der gjorde ondt. For jeg havde fortrængt dem i så lang tid. Forsøgt at være hende der havde styr på alt, selvom min indre verden krakelerede for hver dag der gik. Jeg følte, at jeg skulle leve op til alles forventninger. Jeg skulle være en god ansat. En god kæreste. En god person i kassekøen, selvom jeg hellere ville springe køen over. Men jeg bliver altid i samme kø – for min kasse-karma er altid sådan, at hvis jeg tror det går hurtigere i en anden, så er der altid problemer med dankort, kassen eller en eller anden kunde der skal klage over et eller andet.

I dag fik jeg at vide, at jeg ikke skal lave andet i 3 måneder, end at tage mig godt af mig selv. Dé ord…. Jamen jeg ved næsten ikke hvad jeg skal stille op me dem, Men jeg vil følge rådet. For alt andet ville være unfair. Så jeg skal vel vande en have, være god ve det menneske jeg bor med – og forsøge at finde frem til det menneske jeg er. Ikke hvem jeg var engang. Men hvem jeg skal være fra nu af.

Og så bare vente på. at min sag starter. For de næste to måneder, der har jeg absolut ingen indtægt. Så, alle bidrag er velkomnne. Mobilepay 26818286 – det er frivilligt – og alt sættes ind på Alfreds opsparing – og alt indberettes.

 

 

8 kommentarer

 • Carina

  Søren Huss formulerer det så rigtig i sin sang der hedder Ingen appel i forhold til det med at dulme det hele med vin. “Køber lidt sjælefred på klods” – dén sætning kan jeg i hvert fald godt relatere til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kære Trine,
  Rigtig meget god bedring herfra og beundring for din ærlighed.
  Vær god ved dig selv – det har du så meget fortjent! Jeg har været der, hvor jeg havde de der måneder, hvor jeg bare skulle gå hjemme og være god ved mig selv. Jeg lavede ikke det store, og husker ikke så meget derfra, men nøj hvor det hjalp mig. At se flere sæsoner af Robinson, sove en masse masse timer, og sørge for at spise og gå i bad engang imellem.
  Det var tiltrængt, og det hjalp.
  I dag er jeg helt på dupperne igen.
  Mange tanker til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej. Jeg har fulgt dig herinde i lidt tid efterhånden og jeg har kun en kommentar. Du er god, du virker helt oprigtigt ærlig og jeg hopper på dig. Ingen mennesker fortjener at verden føles som om den falder sammen omkring dem. Ingen fortjener at føle sig efterladt eller forladt, hverken af familie, venner, systemet eller sig selv. Jeg håber virkelig at du fortsat kan se det gode i mennesker, for det er en sand gave at kunne det. Håber du læser min kommentar for hvad den er, nemlig et kæmpe virtuelt kram fra en fremmed som også kan kæmpe til tider. Kram herfra og god bedring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Jeg er helt vild med dig og dit mod og din styrke! Be strong og held og lykke med at være god ved dig selv (selv det på en eller anden måde havde været bedre hvis damen fra kommunen havde toppet den med at starte din udbetaling dd, for så var der en bekymring mindre og lidt flere penge at være god ved dig selv med!). Men du hænger i – for sådan er du. Og jeg er FAN, af dig og din blog. Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Trine
  Endnu engang alt det bedste til dig. Hvor er det godt du får den hjælp du har brug for. Må jeg spørge hvordan det kan være du ikke har indtægt de næste to mdr? Du burde vel få økonomisk hjælp fra nu af? Jeg håber det er en fejl og at får penge nu, da det jo ligesom er med til at give ro. Krydser alt for dig.
  Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hej Line! Det er simpelthen fordi, at jeg først er kommet ind i systemet nu. Og der er en længere behandlingstid fordi de skal bruge alle mulige udskrifter fra mig, før pengene kommer ind. Men jeg er dog berettiget fra den dag jeg mødt op på jobcentret. Men det tager tid før alt er på plads. Så august kan gå hen og blive en af de måneder, hvor kopnudler er en luksus, og hvor der skal spares på toiletpapiret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Det er mange år siden siden, jeg har været på dagpenge, men jeg vil alligevel gerne for en sikkerheds skyld gøre dig opmærksom på to faktorer. Tjek reglerne for følgende;

  Om tiden brugt på bloggen betragtes som tid, du ikke har stået til rådighed. Kender en kunstner, der søgte jobs som underviser osv., og hun lavede en blog med sine billeder. Det betragtede Jobcentret som erhvervsmæssig aktivitet, hvor hun var forhindret i at søge jobs og ikke stod til rådighed. Argumentet om, at det underbyggede jobsøgningen, blev ikke godkendt. De trak hende for 15 timer for oprettelsen af bloggen, og sagde, at de ville overvåge, hvor ofte den blev opdateret.

  Ikke-kontrollerbart arbejde; siden min egen oplevelse har man forhåbentligt ændret denne regel, for der er jo kommet mange flere freelancere på de ca. 8 år, der er gået, men jeg havde som jobsøgende påtaget mig opgaver, for hvilke jeg fik en fast timeløn, og som jeg udførte hjemme. Man kaldte dette Ikke-kontrollerbart arbejde, fordi man jo ikke kunne kontrollere, om jeg virkelig kun havde brugt det oplyste antal timer, for jeg befandt mig jo ikke på en arbejdsplads, og de kunne så ikke vide, hvor mange timer, jeg ikke havde stået til rådighed for arbejdsmarkedet. De omregnede det med en matrix, som jeg ikke kan huske. Bare for en sikkerheds skyld, så tjek for Guds skyld disse regler, som jeg allerede dengang fandt rigide og mistænkeliggørende. Forstår godt, at man ikke kan få i pose og sæk, men om jeg så havde brugt mere tid på de opgaver, så ville jeg stadig stå til rådighed, for jeg søgte jobs dag og nat, netværkede og gjorde ved.

  Jeg ønsker dig alt det bedste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hej du! Yes, jeg har tjekket. Men der er også forskel på, om man er ledig og skal stå til rådighed, eller om man er sygemeldt. Jeg må heldigvis gerne have bloggen – og det er fordi, at jeg og de heldigvis fandt det relevant at jeg vedligeholdte min profession som skribent. Det er jo vigtigt, når man skal få det bedre, at man ikke bare ligger for nedrullede gardiner og langsomt går til. Så hvis jeg har en indtægt på bloggen, så skal det blot opgives hver måned, og så bliver det fratrukket min kontanthjælp.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor må det være nemt!