What to do?

Er den halve sandhed en løgn?

Det er (heldigvis) sjældent, at jeg modtager kommentarer der går ind og rammer på en virkelig negativ måde. Man bliver ret hårdhudet når man blogger, må man sige. Men i går kom der én ind, der faktisk ramte, både negativt – men som også gav stof til eftertanke. For hvornår er en halv sandhed en løgn? Lyver man, når man udelader specifikke ting, men kun uddyber en smule?

Lyver jeg, når jeg siger at jeg er fattig, men ikke udgiver mine kontoudtog fra banken?

Lyver jeg, når jeg siger at jeg savner mit barn, men ikke fortæller om hvordan jeg bryder sammen, når jeg har talt med ham i telefonen eller via FaceTime, fordi han siger han savner mig, og jeg ikke kan give ham et svar på hvornår han må komme hjem til mig igen?

Lyver jeg, hvis jeg siger det er HÅRDT at være en del af en børnesag, men ikke giver jer allesammen aktindsigt?

Er det en kæmpe løgn, når jeg fortæller, at jeg har opsøgt stort set ALT indenfor fysiske og psykiske instanser, men ikke fortæller hvordan, hvor eller hvorfor?

Lad mig give jer en rigtig sandhed så: Jeg er ikke så rask, at jeg blev ignoreret af egen læge eller 1813 – men jeg er åbenbart alt, alt for rask til, at psykiatrien så mig som et akut tilfælde. Hvilket jeg egentlig godt kan forstå. For da jeg, på eget initiativ tog en tur ud på den akutte skadestue på Amager, der var det første syn der mødte mig, en kvinde der stod og slog hovedet ind i en mur, mens hun skreg ting jeg slet ikke ville kunne oversætte. Og efter den rare sygeplejerske og den rare læge havde forklaret mig, at eftersom jeg hverken hører stemmer, er suicidal, skærer i mig selv eller føler mig forfulgt/bagtalt (blogging var ikke en del af samtalen – jvf at det er et faktum, at man bliver talt om. Om jeg havde lyst til at ende mit lige nu og her….. Altså, jeg sagde til den søde og meget empatiske læge, at jeg ikke havde i sine at begå selvmord, men at jeg bestemt ikke havde lyst til at leve på DEN her måde, så var det ikke dér jeg hørte til. Og svaret var klart: At de ganske enkelt så et menneske, der gør alt – ALT hvad hun kan, for at kæmpe en kamp der lige nu føles umulig at kæmpe.

Er det en løgn, når jeg undlader at fortælle, hvor slemt det føles, at have boet 500 meter væk fra mit barns børnehave, og ikke turde gå ud, i frygt for at han pludselig var på tur med børnehaven i området  – hvilket de hyppigt gjorde – for hvad skulle jeg stille op hvis jeg mødte ham? Frygten for spørgsmålet: ‘Mor, er du kommet for at hente mig’? – Det er ulideligt. På så mange planer.

Er det en løgn, hvis jeg siger, at jeg har været ude at gå en tur, men ikke fortæller, at det på samme tid har været helt utroligt fristende, at snige mig hen forbi børnehaven og bare kigge på mit barn gennem en busk?

Her kommer en ægte sandhed. YOU HAVE NO F:ING IDEA, hvordan det føles, at man kan nå til et punkt, hvor man tænker, at han har det bedre et andet sted. At smerten ved at leve komplet uden ham, virker rarere end at se ham i så kort tid, for så at skulle trøste ham inden han skal væk igen. Det kan godt være, at det ikke giver mening for jer, og det kan også godt være, at flere af jer tror jeg er en kæmpe løgner. Og at det så kun er én enkelt, der rent faktisk skriver hvad de tænker.

Men jeg VED, hvad min sandhed er, og det er, at jeg kæmper hver eneste dag. At der er dage hvor tingene er sådan lidt mjaaaa… Og at der er dage, hvor jeg har sparket så hårdt til køkkendøren, at en af mine venner skulle holde mig tilbage. Fordi jeg er arrig og kæmpe, kæmpe ked af det.

Køkkendøren har det i øvrigt fint. Det er kram, det jeg bor i – så den står stadig. Det samme gør jeg. Hver dag. Også selvom jeg føler jeg ligger ned. Som jeg har sagt før, så har jeg både styrker og svagheder. Og nogle dage smelter de sammen.

Og jeg skal nok komme ovenpå igen, men det er edderrøvme svært, når man føler at man befinder sig i det amerikanske retssystem, hvor man er skyldig indtil det modsatte er bevist. At jeg har opsøgt hjælp hos Københavns Kommune, så de kan hjælpe mig med at få det moderlige selvværd tilbage. For guess what? Når man gang på gang skal høre på, at man begår fejl og at man gør nærmest alt forkert, så mister man sin moderlige hard-on. Jeg har blottet mig selv så meget det seneste år. Både her – og ude i det virkelige liv. Givet min accept til, at mine lægejournaler og udtalelser fra min terapeut blev en del af alt. Nu mangler det bare, at jeg skal føre en journal over, hvor mange gange om dagen jeg skider og hvordan lorten ser ud. Måske kan det sætte skub i sagerne. No pun intended.

Men jeg er ikke en løgner. Jeg er ikke en dårlig mor, jeg er ikke et uintelligent menneske og jeg gør det bedste jeg kan. For om 10 år, så vil jeg kunne se mig selv i spejlet – og jeg vil kunne sige til min søn, at jeg aldrig gav op. Og jeg vil kunne sige til ham, at alle gjorde deres bedste, også selvom vi tvivlede på hinanden – og også selvom det var rigtig svært.

Bønnen er, at man skal passe rigtigt meget på med at tro og tænke. Især ud fra hvad man læser på en blog. Alle bloggere vælger SELV hvad de lægger ud. Nogle pynter. Andre gør ikke. De fleste udelader. Faktum er, at alle det mennesker, der dagligt skriver underholdning/læsning for fuld udblæsning – vi bestemmer selv hvad der bliver lagt ud. Men det største faktum er, at vi er virkelige. Det er ikke robotter uden hjerne og hjerte. Blogging har eksisteret i mange, mange år nu. Og mediet har udviklet sig i mange, mange retninger. Og vi er alle forskellige. Jeg har da også lyst til at brække mig over andre bloggere. Har også lyst til at brække mig over overskrifter hos Ekstra Bladet. Men blogs er altså anderledes. Fordi der kun er én redaktør. Og det er bloggeren selv. Så vis noget respekt og vid, at der sidder et menneske der skriver, deler og ytrer.

Og ja, jeg har da også nogle gange lyst til at rulle med øjnene, når andre skriver om hvor forfærdeligt det er, at deres all-inclusive morgenmadsbuffet på Kreta ikke levede op til forventningerne. Eller når nogen mener, at håndværkerne i deres to-be renoverede køkken ikke overholder tidsplanen. Men jeg skriver da ikke til dem og siger at de skal tage sig sammen og få sig et liv. For siden jeg joinede ACA, der har jeg fundet ud af, at INTET er, som det ser ud på overfladen. Personen ved siden af dig i en bus, der ser helt normal ud, kan have et liv der er ved at vælte sammen omkring dem. Så BE NICE! Og for guds skyld, se ind ad, før man dømmer andre på ting der er skrevet ned, eller hvordan se ser ud. Jeg gider i hvert fald ikke de der kommentarer fra folk, der vil hælde galde ud over mig. Kom og bank på min dør – sig det ansigt til ansigt.

Man siger, at Danmark er et af de lykkeligste lande i verden. Men hvordan kan det så være, at procentdelen af angstramte/stressramte og depressive tilfælde er så høj?

Fordi vi tror at alle andre har det så mega dejligt. Det kan man jo se på Instagram.

 

 

 

23 kommentarer

 • Mette

  Drop den blog og vend dit fokus på dit helbred og dit barn.
  Du vælger selv hvad din sparsomme energi skal bruges på, skal det virkelig være at forsvare og forklare dig for fremmede, når der er et barn som har brug for at du bliver rask nok til at kunne være noget for ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Hej Mette. Din kommentar bliver godkendt, men jeg svarer ikke mere, end at du åbenlyst ikke har læst med længe. Min blog holder min hjerne, mit hjerte og min følelse af menneskelighed ved lige. Så nej. Jeg dropper ikke min blog. Den har intet med “sagen” at gøre, selvom det kunne virke sådan ud ad til. Men tak for rådet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Hvad nu hvis bloggen faktisk giver Trine lidt positiv og velfortjent energi? Nogen strikke og får det lidt bedre ad den vej. Vi andre kan da ikke vide, hvad der hjælper. Så lad nu være med at dømme andre så hårdt:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Spot on på så mange planer… ❤️ Til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Hej, Jeg synes du skal ændre navnet på din blog – for du er ikke en lortemor.
  J

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • LORTEMOR

   Prøver, men ingen outfits klær mig lige pt…. Jeg vil SÅ gerne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   SÅ enig.! Forunderligetanker.dk/Din ene/begge/alle navne. – Så er det hvad det er= Dig. Ikke mere lortemor

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Kære Trine,
  Jeg arbejder på en psykiatrisk afdeling hvor jrg dagligt bliver mindet om, at alle kæmper deres kampe – skolelærere, VVS’er, misbrugeren uden arbejde eller drømme, lægen, den pensionerede der har mistet deres elskede, den paranoide skizofrene, unge der prøver hash for første gang og direktøren i Volvoen. Her møder vi alle slags mennesker og det minder meget dagligt om at man ALDRIG må stille sig til dommer overfor hvordan folk har det eller burde have det.
  Citatet her rammer der så fint ind og er noget alle burde forholde sig til hver dag præcis som du beskriver: “Everyone is fighting a battle you know nothing about – en kind, always”
  Jeg sender dig de allerbedste tanker ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jag synes simpelthen at du er en af de sejeste kvinder, som findes. Lige nu er dit liv noget lort, din økonomi er noget lort, og dit hjerte er revet midt over, fordi du savner din søn. Selvfølgelig må du sparke til din dør, selvfølgelig må du råbe og bande højt, for hvad ellers? Derimod synes jeg at dit barns far, er den tarveligste usling, som findes. Tænk at flytte til en anden landsdel, med dit barn. Når han formodentlig er udmærket klar over, at det er så svært for dig, at skaffe penge til transporten. Hvordan skal du nogensinde blive rask, når du ikke ser det allerbedste i dit liv??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Du er fighter mor ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg hepper på dig ♥️
  Du kæmper sejt, og jeg er sikker på, at det bliver det værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TL

  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Kære Trine. Min mor gav afkald på mig – i kærlighed – da jeg var lille. Hun var syg og kunne ikke passe på mig, men jeg har aldrig været i tvivl om, at hun elsker mig, og at hun gav mig fra sig for min skyld. Jeg er helt sikker på, at hendes kærlighed er noget af det, der gør, at jeg har et godt voksenliv. Det er tydeligt, at du gør dit bedste, og at du elsker din søn. Det skal nok gå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Al al al kærlighed i verden til dig ❤️ Du er sej og helt rigtig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hatten af for dig, at du stadig formår at kæmpe og at du stadig holder hovedet ovenvande.
  Det er umenneskeligt det du står midt i – krydser fingre for jer.
  Ufatteligt at din ex ikke tænker tanken, at der ingen vinder er i denne kamp, tværtimod så er der én som taber, og det er jeres begge dyrebareste søn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Du havde engang et stort ønske om at skrive en bog,brug dine evner nu, du har et skønt sprog og glimt af selvironi, selv når det ser allermest mørkt ud,så kan du bruge det som ventil og måske lade bloggen være lidt på vågeblus i en periode. Jeg håber alt det bedste for dig og dine kære.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Kæmp videre og ignorer sådanne tåber;-) Du har fat i den lange ende her! Jeg har næsten ondt af de mennesker der tror at en hjemløs “bare kan tage sig sammen” mm. Ligesom der mangler noget dannelse hjemmefra, når man tillader sig at sende sådan en kommentar til en vildt fremmed! Jeg synes ikke du skal give det opmærksomhed;-) du kender dit værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene P

  ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annsofie

  Det er helt naturligt du tager den negative kommentar ind, selvom jeg sidder og ønsker for dig den ikke ville påvirke dig. Men selvfølgelig gør den det, du er jo også bare et menneske❤️ Men husk at alle mennesker har deres egen virkelighed også selvom den er fra dit perspektiv er det stadig sandheden for det kommer fra DIN virkelighed! Og det gør den ikke usand af den grund! Jeg hepper på dig og tror på dig i din kamp. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always. “Noora, Skam”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Trine,
  Jeg har ikke læst med ret længe, men synes du skriver rigtig godt og tager mange vigtige emner op. Det er også meget særligt (på den gode måde) at komme så meget ind under huden på et andet menneske i medgang og modgang. Jeg må dog indrømme at jeg er lidt forvirret nogle gange – måske hvis jeg læste din blog fra starten ville det give mening. Men jeg tænkte om du havde lyst til at lave en form for tidslinje over personer/begivenheder i dit liv hvis du har tid. fx er jeg forvirret over at du skriver at du savner en mand og hans børn, som jeg går ud fra ikke er din eks, men som heller ikke er ham du bor sammen med nu (er i kærester?). Som relativt ny følger ville det være en kæmpe hjælp til at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det er hjerteskærende at læse din blog, og hvor vil jeg dog ønske og håbe for dig, at tingene med tiden bliver lettere at bære. Vi, der læser med, kender jo kun en lille bid af historien og h og er det stærkt, at du stadig vil dele ud af den. Kram og tanker til dig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det må være hårdt at savne at undvære. Ville du kunne flytte tættere på din søn? Jeg ville bare tænke det som en mulighed

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

What to do?