Må man lugte lidt af trøffel, når man er en ægte fattigrøv?

Rock Bottom

Længe siden, I know.

Jeg har ikke skrevet i lang tid, og det er egentlig lidt med vilje. Jeg vil gerne holde bloggen i live – men jeg ved ikke hvilken vej den skal gå. Jeg har skrevet for meget, og også alt for lidt. Jeg har ikke længere lyst til at blive genkendt på gaden. Jeg vil gerne være anonym, for jeg har ikke længere lyst til at blive genkendt.

Min hjerne fungerer ikke længere, og det er svært, når man er vant til at være skarp.

Jeg googler selv de mindste ting, fordi jeg er i tvivl om, hvordan man staver til ting.

Jeg er heldig at jeg er kommet ind i psykiatrien (måtte også lige google dét). Jeg har været så heldig, at jeg både har en psykiater, en læge og en socialrådgiver. Og for første gang, så er jeg inde i en verden, hvor folk ikke synes jeg er helt gak. Det er to måneder siden, jeg trådte ind i psykiatrien, og jeg har på intet tidspunkt følt mig usikker. Har kun mødt de bedste mennesker.

Indtil i dag. Mødet i Jobcentret. Var der en halv time før mødet, og sad og ventede. Ti minutter efter mødet skulle have været startet, tog jeg kontakt til en medarbejder. Som fortalte mig, at mødet faktisk var på 1. sal. Det havde ingen fortalt mig. Så jeg følte mig som en kæmpe fiasko, da jeg troppede op på et kontor hos en socialrådgiver, der slet ikke var dén jeg skulle mødes med ifølge min e-boks.

Jeg er ikke skeptisk, når det kommer til mennesker. Jeg er åbensindet, og jeg har masser af tolerance når det kommer til mennesker. Men det var et ubehageligt møde. Især når man tænker på at jeg er sygemeldt.

Hun startede ud med at fortælle, at jeg skulle i aktivering 12-25 timer om ugen.

Tror hun missede dét punkt, hvor jeg sad og hyperventillerede over dén besked.

Endnu værre blev det, da hun foreslog mig et IT-kursus.

Tanken om et excel-ark gav mig et mindre angstanfald. For når min hjerne ikke fungerer, og mit selvværd ligger på et enormt lavt sted, så skal jeg ikke på et kursus der minder mig om alt det jeg ikke kan. Ecxel er, i min hjerne, døden selv.

Hun fortalte mig også, helt koldt, om 225-timers reglen. Og jeg sagde, at jeg havde bloggen. Så de timer kan godt skrives med ind i, at jeg ikke er en person der ikke ønsker at yde noget.

På vejen ud, gav en af vagterne mig chokolade. Jeg har så meget optur over ham. En eller anden dag, der kommer jeg med en kæmpe buket blomster til ham. Hold kæft hvor er han bare god.

Jeg læser tekster igennem for min roommate lige nu. To sider, der normalt ville tage mig 30 minutter, det tager 4 timer. Eksklusiv pauser. Min hukommelse er som en si. Jeg er i tvivl om, om det jeg har drømt er er virkeligt eller om det er noget jeg rent faktisk har oplevet. En form for kortvarig alzheimer, og jeg ved godt hvorfor.

Læger og psykiatere siger det.

Umiddelbart, så har jeg stress, depression og (man må ikke kalde det for PTSD) overbelastnings reaktion.

Jeg går ikke udenfor, medmindre jeg har ørepropper i ørene. Jeg skal vide hvad, hvornår og hvorfor. Hvem skal jeg møde?

Jeg gør det bedste jeg kan, men det er svært når hjernen slår fra som min gør. Jeg er vant til at arbejde 60-70 timer om ugen, og nu kan jeg intet. Jeg mangler noget. Og følelsen af, at mangle noget vigtigt, den fylder enormt meget.

Meget af det (langt det meste) er naturligvis fordi jeg savner mit barn. Det er en umenneskelig smerte at leve med. Og jeg dør en lille smule hver eneste dag. Praktiske ting, som bolig, økonomi og selvværd er noget af det sværeste at tage hånd om, når man ikke kan mærke sig selv. Jeg er ikke mig selv.

Kan vågne op om morgenen og se mig selv i spejlet,men ikke genkende den person der står foran mig. Nogle gange har jeg set et ondt menneske i øjnene. Eller i hvert fald en person jeg ikke kunne genkende. Hun er ikke ond, men bare uigenkendelig. Træt og udkørt.

Jeg har aldrig troet, at jeg skulle nå hertil. Troede ikke at det var et sted man kunne ramme.

Jeg skrev en sang i december. Den første sætning er: Rock bottom is a safe place to build a new life.

Så det er det jeg gør.

Jeg må godt tjene penge på bloggen. (det holder mig i gang). De bliver trukket af min kontanthjælp. Bidrag kan sendes via mobilepay: 26818286.

 

12 kommentarer

 • Tina

  Hvor er jeg ked af at høre, hvordan du har det. Ville ønske jeg kunne hjælpe på en eller anden måde rent menneskeligt, men godt at du har nogle til at tage hånd om dig. Håber snart det hele vender for dig. De kærligste hilsner fra Jylland

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexabdra

  Kære Trine, så meget omsorg fra en det har prøvet en brøkdel af det.
  Man føler sig så dum, for når man sætter ord på problemerne, lyder det jo fjollet, og som noget det nemt burde kunne fikses. Eller at man bare overdriver. Men det gør man ikke. Vi er bare så fucking vant til, at vores hjerne er en stabil vare. At hvis først man har lært at læse eller at huske, så ved man, hvordan man gør. Men det er som om, noget kortslutter. Som om der er nogle ledninger, der pludselig er forbundet til de forkerte ting, så efter A kommer P og efter L kommer B. Det giver ikke mening for udenforstående, og det er dybt frustrerende for en selv.

  Giv dig selv ro. Jeg er glad for at høre, du er blevet grebet, for det er det vigtigste. Så er der forhåbentligvis nogen der kan hjælpe med nogle af de næste skridt. Og forhåbentligvis, er der en ex der på et tidspunkt også vil være samarbejdsvillig, så nogle af tingene, der er ude af dine hænder, men stadig gør alverden til forskel for din tilstand, også kan falde mere på plads.

  Ingen fortjener at have det som du. Masser af kærlighed og tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe kram til dig!

  Kæmpe kram til dig! Kan ikke forestille mig hvor hårdt alt det du går igennem må være. Jeg har fulgt dig fra begyndelsen og jeg er målløs over hvor sej du er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Mega flot beskrevet.
  Har selv været det sted, der føles længere nede en bunden af bunden.
  Husker, at jeg var extremt dygtig til konstant at dunke mig selv i hovedet.
  De mindste krav fra omverdenen (havde to små børn på det tidspunkt) kunne få mig til at gå helt i sort.
  Lærte med tiden at acceptere min tilstand. Lærte at fokusere på de små ting jeg indimellem formåede, fx. hvis jeg formåede at tage et bad.
  Lærte TTT (TingTagerTid) – og lærte også at acceptere det.
  Psykiatri og Sertralin hjalp mig ud, men det tog lang, lang tid – og var ikke uden omkostninger på mange planer.
  MEN man kommer ud af det. Det er en periode. En periode man ikke ønsker sin værste fjende skal gå igennem. Men når du en dag ser lyset for enden af tunellen (og det LOVER jeg du kommer til) – så finder du dig selv igen (omend du nok er en anden udgave af dig selv end tidligere). Du er nogle kæmpe erfaringer rigere – og har lært dig selv meget bedre at kende.
  Ind til da – giv dig selv lov at være syg og tag den tid du har brug for!
  De bedste ønsker for dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Kære Trine, det kan godt være, at du synes det er svært at skrive lige nu, men hold da op – det kan man ikke mærke som læser. Du skriver fantastisk! Jeg har ikke fuldt med så længe, men din historie har gjort stort indtryk på mig! Jeg hepper hver dag på at det vender for dig -snart! Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Mit hjerte gør så ondt når jeg læser det her. <3
  Det er ikke mærkeligt at du er endt som du er endt, det ville alle gøre hvis de havde været det samme igennem som dig. Det er umenneskelige ting der har ramt dig. Stort kram til dig. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Det er jeg ked af at høre. Det er dog godt at høre, at du får hjælp. 225 timers-reglen er jo over et 1 år og ville udgøre 6 ugers arbejde a 37 timer. Hvis du vender det hele lidt på hovedet, så giver det dig mulighed for at blive resocialiseret, møde andre, få input fra andre mennesker, der har de samme udfordringer som dig. Jeg tænker bare, at det i et samfund som det danske, hvor en kvart million danskere har en psykisk diagnose, trods alt også har en værdi, at man ikke bare lader folk putte sig væk fra omverdenen, men holder tæt kontakt med dem. I nogle lande findes der slet ikke kontanthjælp – husk det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kære Trine. Jeg kan mærke dit indlæg helt ud til fingerspidserne. Jeg sidder tilbage med en klump i halsen og en knude i maven. Jeg synes din situation er så bunduretfærdig og jeg får lyst til at råbe højt på dine vegne. Jeg håber, at du har nogle, der kan råbe højt for dig og hjælpe med at kæmpe nogle af kampene og samtidig også være der, når livet føles aller tungest. Jeg har ikke selv børn, så jeg kan nok ikke begribe den smerte, du sidder med. Men jeg kan begribe dét med at ens sind og hjerne lukker ned. For jeg har stået der selv. Stress fra top til tå. Blackouts, hukommelsestab, angst, dårligdomme. Folk sagde hele tiden til mig – og guderne skal vide, at jeg hadede det – “det hele skal nok blive bedre igen”. Nu, her på den anden side, blev det hele (sådan) godt igen. Omend det ikke altid føles sådan, så bliver skyerne mindre mørke og lyset skal nok finde vejen ind.
  Du har altid inspireret og gør det fortsat. Tak for dine ord og din ærlighed. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Jeg har i dag og alle dage sendt dig alverdens forståelse og nice vibes. Jeg håber det allerbedste for dig, Trine <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du vil komme igennem dette. Du vil få din søn igen, fysisk såvel som mentalt. Du har været udsat for psykisk vold af din ex (som for øvrigt nu bliver strafbart), og at du stadig står og går siger noget om hvor stærkt et menneske du er. Alle ville blive syge af sorg hvis de oplevede, hvad du har været igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Årh for pokker hvor lyder det hårdt. Det må gøre alting meget værre, når du samtidig skal undvære Alfred. 😞 Jeg lider selv af angst, men går pt i gruppeterapi, som har hjulpet mig meget. En masse kærlighed i din retning ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må man lugte lidt af trøffel, når man er en ægte fattigrøv?